lördag 22 februari 2014

Kärlek och loppisfynd








Under tiden som många har ljusrosa som sin vårfärg så har jag fallit lite för mörka lila toner. Jag tycker att det gifter sig så bra med det gröna. Jag sålde våra kökstolar i veckan och fick där med pengar över till 2 stycken nya Thonet stolar. Jag brukar göra så om jag tröttnar, sälja och köpa annat för de pengarna. Köpa så mycket som möjligt på Blocket också. Nu går drömmen vidare om två stycken karmstolar att ställa på gavlarna vid middagar med många gäster. Ni som följer mig på Instagram vet ju att jag senast idag sprang på ett par barstolar i snyggaste Thonet stil. För 75:- st! Men.. de står kanske kvar för jag vet verkligen inte var jag skulle ställa dem.

Vi har även börjat fixa lite i sovrummet och satt upp ett vitt skåp som ska få fungera som sängbord. Hittade en lampfot på loppis idag men min fina skärm jag hade hemma ser ut att vilja svälja den. Jag får leta reda på en något högre och stabilare lampfot än den jag hittade. Men den lilla kommer att hitta sin plats. Det tror jag minsann.

söndag 16 februari 2014

What a day!



Jag är så glad för mina nya stolar. De känns som jag. Lite som den stilen jag alltid haft innerst inne. Jag har testat mig igenom en del stilar och tycker om så många. Men jag gillar verkligen det här gamla. Lite Art Deco, Art noveau, lite touch av afrika i form av afrikanska tyger och frukter, blommigt franskt vintage ( men det får absolut inte bli shabby chic), cafe och bistrokänsla, gröna växter, kartor och jordglobar, Frank Sinatra på Spotify och serier a la Downton Abbey. Jag måste ha det lugnt med färgerna och mixa hej vilt. Jag tröttnar väldigt fort om jag skulle gå all in på någon linje. Jag har kommit på att jag är halvt allergisk mot zink inomhus och har flyttat ut det till uterummet där det är bättre. 

Ikväll har jag bakat Pain au Chocolat för första gången och de ligger just nu på kylning. De ser riktigt fina ut och snart är det dags att smaka. Det är verkligen mitt favoritbakverk nr 1!


söndag 9 februari 2014

Ananas och rensa i röran





Jag måste börja skriva lite mer i min kalender. Det är lätt att man glömmer bort det när man jobbar samma tider. Och har ganska mycket rutiner på veckolistan.

Men in i kalendern ska planer som rensa i röran. Jag har säckar med gamla kläder i garaget, böcker och annat som jag tänkte sälja eller skänka. Rensa bland barnens leksaker som det inte leks med. Känns skönt att börja på året så tycker jag. Och så lite planer inför Alla hjärtans dag. Jag tror att vi nöjer oss med myskväll som vanligt på fredagarna och kanske pärla lite röda hjärtan!

En liten ananas har jag lyckats odla fram från min ananasplanta. Nu verkar den vara färdig men jag tror inte att den är så god. Men den ligger med de andra frukterna på fatet och jag har inte hjärta att kasta den. Någon som har testat att odla ananas hemma? Borde jag inte ha plockat av den?

Hoppas att ni får en fin vecka!



lördag 8 februari 2014

14.02.08





Ljuset är på väg tillbaka. Piggheten kommer med den. Nu längtar jag efter dagar ute i trädgården, ge barnen fart på gungorna och fika i uterummet. Jag bara babblar på om vad som ska hända sen, jag vet. Det är det som glorifierar mina dagar just nu. Dessa dagar av vabb. Jag har lite planer för framtiden som jag hoppas kommer att sätta livet i en liten annan riktning.

tisdag 4 februari 2014

Sol och fågelkvitter







Jag hörde fåglarna häromdagen och det var sol. Lyckan återvänder in i kroppen såna dagar. Hopp om värme och ljus. Efter vår hårda vinter med influensor, vinterkräksjukor och snoriga näsor. Idag damp nya Elle Decoration (fd Elle interiör) ner i brevlådan och på framsidan, Nina Persson i sitt egna N.Y hem. Sparar tidningen och den stunden till kvällen då febrigt barn somnat och alla ljud runt omkring lagt sig. Vabruari är här och jag minns inte en dag på länge som jag saknat sommaren mer än just idag.