torsdag 23 maj 2013

Pärlans konfektyr


Foto: Martina Ankarfyr


Alltså Pärlans konfektyr. Har ni smakat? Inte? Men gör det, tycker jag! Otroligt goda kolor som smälter i munnen. Min första åt jag på Leva kungslador på Gotland, en pepparmint. Å jisses! 

 Pärlans kolor är gjorda av färsk ekologisk grädde, smör av bästa klass, socker och glykos i kopparkastrull.

Perfekt gåbortpresent, morsdagpresent, tack för att du vattnade blommorna present.. eller ingen present alls. Bara trycka i sig hela asken själv. Såg nyss att en butik här i stan börjat sälja Pärlans kolor och det måste jag inspektera. Annars så har Pärlorna öppnat en sida på nätet där man kan beställa! Å så gött! Är man på Söder i Stockholm så kan man också njuta av att träffa jäntorna som gräddar kolor, spana in deras fina fik i sann femtiotalsanda. 

söndag 19 maj 2013

Lite bloggkärlek... eller ja.. mycket!




Jag har tipsat om henne förut, men hennes bilder är ju så fina att min blir helt lugn och avslappnad. Maria, den norrländska präriens gudinna som nu bor i Stockholm matar oss med vackra bilder, ekotips och den där viljan att tänka långsiktigt med shoppandet.Värd att nämna fler gånger om. 



Och den där Linda Lomelino som visar oss var skåpet ska stå med både tårtor och glass. Bilder som är helt otroliga och får den tråkigaste stunden att gå fort. In i drömmars land.


foto: Sofia Jansson

Och magiska Sofia.. Ni som läst vet. Den där mystiska, underbara känslan som fyller hela kroppen när man ser hennes bilder. Som en fransk dröm fylld av kärlek och bus. Och kreativitet som man sällan träffar på. Magiskt var det.






fredag 17 maj 2013

Love is spoken here




Bara passar på att önska er en fin fredagskväll. Här håller diverse vidriga småbarnsjukdomar på att ebba ut *peppar* *peppar*. Vi har varit ute nästan hela dagen trots sjukdomar och tack vare den starka blåsten idag som fläktade så blev det rätt behaglig värme om man har feber. 

Nu håller vi tummarna för en Lördag då vi kan gå till lilla Ica och köpa lördagsgodis, rensa lite ogräs och kanske springa i vattenspridaren. Äta pannkakor i skuggan och smaska i sig lite glass. 





onsdag 15 maj 2013

Österut






Inget Gotland denna sommar men däremot så blir det Österlen och det är verkligen inte fy skam det heller. Nu är det ett tag sen jag var där och jag blandar ihop de flesta orterna vi var på. Alla ligger vid vattnet och är lika vackra. Den här gången ska jag fotodokumentera. Så nu undrar jag vad det finns för något att uppleva, äta och shoppa på Österlen? Har ni några tips? Jag skulle vilja spana in Olof Viktors och Österlenkryddor. Vi ska bo på ett supermysigt Bed and breakfast som vi upptäckte för några år sedan som heter Onkel Enkel. Otroligt serviceminded ägarinna som dessutom lagar gudomlig mat. Jag kommer i håg vad jag tänkte då hon serverade ankbröst med rödvinsås och grön fin sparris. Och det där hemmabakade valnötsbrödet. Och vi var helt uppe i det blå av att vi fick påfyllning. Jag tänkte... att det här kan vara det godaste jag har ätit någonsin! Mysiga rum och en härlig frukost som står framme på morgonen. Underbart! Snart semester mina vänner! Vad har ni för planer? Paris och Gotland verkar vara "it".

lördag 11 maj 2013

Nästan som svansjön




I dag tog vi bilen till Söderåsens nationalpark med korv att grilla och lite fika. Barnen hade med sin stora glädje både kusiner och mormor och morfar med sig. Första besöket för mig där och det är verkligen en magisk miljö med djupa dalar, trollska bäckar, höga väggar av bergvägg som man riktigt förväntar sig att grådvärgarna bor vid. Och brorsdottern sa att kan man vara riktigt tyst en stund så kan man se möss springa bland stenarna. Men med små barn med spring i benen så gick ju inte det såklart.

Så skönt det är, att det äntligen är dags att kunna ge sig ut på små utflykter i naturen utan större planering och overaller i packning. Bara fixa lite fika och en filt så är man klar för äventyr!

fredag 10 maj 2013

Nanna








 Foto: Nanna med bloggen Så fint jag vill



Hon fotograferar. Hon köper hem de ljuvligaste blommor. Hon gör de vackraste stilleben. Hon syr och hon dricker te som varit snyggt förpackat. Hon säljer den snyggaste poster Zizustadt som hennes far gjort. Hon har blogg och Instagram. Bloggen heter "Så fint jag vill" och på Instagram hittar ni henne som @nannakerstin.
Hon skämmer bort oss med många uppdateringar, härlig inspiration och bland de vackraste bilderna. Missa inte!

Tack Nanna för att du delar med dig! Bloggkärlek till dig!




torsdag 9 maj 2013

Äntligen ett blogginlägg och lite sommarvärme





Jag är ju så jädrans kass på att blogga nu för tiden. Mycket för att jag sällan använder kameran nu efter att jag blev med Iphone men det får väl bli ändring på det. Nu på försommaren är det väl helt perfekt att plocka fram kameran om någon gång på året. Här kommer iaf några bilder från instagram (@moodboardwitflowers) om ni inte sett dem redan. Nya favoritjeansen, nya favoritglassen och årets sommarprojekt. Uterummet. Dags att måla om, köpa nya möbler, plantera och organisera.