torsdag 27 september 2012

Ikea finalist , javisst!!



Lite snygg packning bara. Hade en finfin rabattkupong och shoppade
idag två stycken nya lack från Essie. Det blev Merino Cool och 
Over the edge. Nu packa väskan för några dagar borta. 




Och den här veckan har jag sovit som en kratta. Finlirat 
på jobbet. Stressat som en galning. Fått de finaste komplimanger
från personer som vet vad de snackar om. Och dessutom så har 
det stora blågula varuhuset hört av sig om den där sytävlingen
som jag anmälde mig till av bara farten. Jag hade ju redan min
moodboard klar, så jag skickade in en bild och hoppades på tur. 
Så nu är jag en finalist av över 400 sökande. Vill ni se mitt bidrag 
så finns det på IKEA Helsingborg hela kommande helg. Och vad 
vinnaren får? En sprillans ny symaskin och 5000 kr i presentkort. 

Ja.. så på bilden är det makens ben och min Moodboard som är
nedplockad och som just nu står och väntar på sina "15 minutes of fame"
någonstans inne på något kontor eller nåt. 

Och när vi ändå håller på så fick jag idag höra att mitt kök ( som nu
håller på att göras om ) är med i nya Plaza interiör. Hur kan jag missa det?
Jo jag sover väl för lite.. jag har ju till och med numret hemma och har 
tittat i den. Ni hittar det i reportaget bänkad i köket, dock har 
tryckfelsnisse varit i farten. Vårt kök ligger under laminatsidan men är
alltså svart granitskiva. Som mäklaren var väldigt noga med att berätta 
om att det var väldigt exklusivt. Och så hamnade man under laminat. 
Han skulle bara veta. Själv så orkar jag inte bry mig riktigt. För trött igen :)


Hoppas att turen är på min sida!!! 

söndag 23 september 2012

Den där Daniella


Alltså. Den där Daniella Witte. Hon är verkligen inte vem som helst. 
Hon är en fantastisk fotograf och stylist. Ja visst talar väl bilderna för sig själva? 
Hon har skapat ett alldeles magiskt hem som känns otroligt välkomnande och mysigt. 
Färgerna går i naturens dämpade och skapar ett enormt lugn men med en viss mystik. 


Inte nog med det. Daniella har en e-butik. Och en fysisk, så vill man klämma och känna 
på sakerna så kan man göra det i södra skåne. Daniella kan jag dock inte lova att ni får 
klämma på, men åker ni dit kan ni nog få prata med henne. Och så bloggar hon. 
Och är mamma. What a woman!



foto: Danielle Witte

Och de där vaserna. Jag skulle behöva minst en av varje tror jag. Men helst den gröna! 
Och skärbrädorna. Vilka bitar trä, helt otroliga! Tänk att stå och hacka på dem.
Och självklart så har hon en adress. Titta in på http://daniellawitte.blogspot.se

fredag 21 september 2012

Bloggplats



Min bloggplats. Funkar väldigt bra och jag kan verkligen bre ut mig med grejjer som kamera och sånt. Skrivbordet är riktig rejält och det är rätt så mysigt att jag och Hedvig kan sitta bredvid varandra och pyssla. Lampan är riktigt bra på skrivbordet med helt perfekt pysselljus. Det börjar ta sig med andra ord. Jag har slutat bry mig om ifall allt hemma är från det där stora varuhuset. Who cares liksom? De har ju oftast jäkligt rätt. Nu ska jag lägga mig och jäsa i soffan, den där kantarellpastan gjorde verkligen magen mätt. 

Och just... det där fårskinnet på stolen är från Fårö marknad men det går nog att googla fram ett och annat. Moodboarden och skrivbordet har jag gjort själv. 

torsdag 20 september 2012

När instagram puttade ner bloggen



Instagram. Vad kan jag säga. Jag älskar det. I tid och otid kan jag dokumentera mitt liv i bilder med ett snabbt klick. Iphonen är alltid med mig. Olika bra filter finns att tillgå utan att ha PS. Man får snabb respons, jag har fler följare än på bloggen. Även om det är samma bilder ganska ofta så är responsen så mycket större på Instagram. Jag kan bara utgå från mig själv men min teori är att vi som vanligt inte har tid med bloggarna på samma sätt som innan. För nu har vi instagram istället som ger oss snabb respons, många followers och en helt annan kontakt med omvärlden. Vi tittar in i bloggar fortfarande men med tiden vi har väljer vi de som vi bara absolut måste läsa. Som ger oss något. Och vi kommenterar gärna men det är ju så mycket omständigare än på "Insta". 

Jag älskar även att blogga. Där kan man skriva på ett helt annat sätt. I bloggarna finns det mer djup att dyka i och bilderna är bättre. Jag kan vara lite dålig på att skriva kommentarer men när jag väl loggat in mig i blogger så är det ju inte så jäkla omständigt. Jag vill ge mina favoritblogger respons och försöker absolut skriva när jag gillar. Att ge dem lite pepp när det behövs, berömma för fina bilder och läsvärda texter. Det är de värda!

Sitta fint



Torsdag med sjuka barn. Tack och lov på bättringsvägen. Jag städar och fixar inför helgen, uppdaterar mig i bloggvärlden och  njuter att av att ha en skrivbordsstol. Visst är det en skönhet!? Stolen har jag köpt hos Artilleriet och kommer från Hay. About a chair heter den. Kostade en slant men om man spar så har man =)



onsdag 19 september 2012

Where to shop?

Det är snart dags för den lilla trippen till Tyskland och Berlin. Maken har förberett sig genom att köra löpträningspass på 3,3 mil och själv så sitter jag vid datorn och letar shopping jag inte får missa.  Tyskland alltså. Jag har inte varit där mer än en mellanlandning på flygplatsen och det är ju inte så mycket skryta med. Så nu undrar jag om någon därute har tips på bra ställen att äta på, att inte äta på, såklart vart jag shoppar bäst och mest. Gärna tips på allt som är skoj i Berlin. Något skoj för barnen kanske. HIT ME!

söndag 16 september 2012

Yellow






Lite gult har letat sig in hemma. Tapetrullarna har stått sen tidigt i våras och det är nog dags att komma på vad jag ska göra av dem. Jag gillar dem ihoprullade också och tycker att de är rätt så dekorativa så, så det kan ju hända att de får fortsätta så men i en kanske något mer central roll. Några askar är dock nyinköpta och ska placeras ut här hemma. Idag ska jag sy gardiner till köket. Det blir nog ett lagom uppdrag med sjuka barn.

Just ja.. jag höll visst på att glömma att berätta att jag var på bloggevent ( arrangerad av Emma )i går. Jag gick mest dit med inställningen att jag skulle ha kul tillsammans med andra bloggare och lyssna på spännande föredrag. Och ja, det var verkligen bra! Det bjöds på skumpa, snittar och goddiebag full av godsaker. Dessutom så var jag med om en riktig nyp-mig-i-armen upplevelse! Jag vann ett presentkort hos Beach House på 5000!!! JAG? Hur fasen gick det till.. jag som knappt kunde svaret på frågan och tänkte hoppa över tävlingen för vad är oddsen på 100 bloggare? Så ska jag aldrig mer tänka..

lördag 15 september 2012

Höstfärger


foto:svenskttenn.se

Ja lite sugen på en eller kanske två kuddar blir man ju när man ser den här bilden. När det kommer till Svenskt tenn så är det som att plocka fredagsgodis men man får bara välja en sort. Hur lätt är det? Jag skulle också bara vilja köpa kuddfodralet, eftersom jag har så många kuddar hemma redan. Visst kan man göra det i butiken? Jag har liksom för mig att jag sett en liten trave med lösa fodral. 


fredag 14 september 2012

Ja vad säger man



Jag har inte så många ord, bara att jag hoppas att ni får en fin helg! Här är en liten bild på mitt moodboardprojekt och det där senapsgula är ett kommande projekt. 



Åsa Lindströms keramik




På den södra delen av Gotland finns Åsa Lindströms keramik precis intill ett litet underbart creperie (som även serverar underbara Gallettes). Jag beställde in en Gallette med chevreost, valnötter, ruccola och parmaskinka... Det var som att komma till himmelen kan jag säga! Å så att promenera rakt in på Åsas lilla keramikbutik och få en extrem beslutsångest att jag inte köpte någon. Jag fungerar så när det finns för mycket fint att välja på. Man kan ju tycka att jag bara borde kunna ta vilken som helst då och var helt okej nöjd eftersom alla är så fina. Men nej, då är jag rädd att jag ska komma hem med fel.. så då blir det inget köp. Really strange I say!

måndag 10 september 2012

Ett sovrum som gillas


foto: Linkainen parketti

Lite inspiration så här på måndagskvällen. Vilken härlig höjd och skön färgskala. 

söndag 9 september 2012

Lilla Signe



Fina lilla Signe.. 

Ett år och alltid på strålande humör. Nyfiken men försiktig. Och modig.

lördag 8 september 2012

Ingen serie



Jag ska inte säga så mycket om serien Sarjaton egentligen. Det har så många gjort innan. Historien om hur den kom till, namnet och inblandade designers. Det enda jag vill säga är.. kolla vad fin den är! Den här vill jag ha.. Inte allt.. men många av delarna. Det är den ultimata servisen. Jag tycker att den passar perfekt till dygnets alla måltider. Inte en sådär fin servis som man drar sig för att ta fram. Man får liksom många serviser i en.. Färgerna passar året runt och ett klassiskt uttryck som passa hemma hos i stort sett alla. Tycker inte ens att jag behöver förklara det för maken utan det är bara att köpa va?





foto: Iittala via Fiskars.com

fredag 7 september 2012

Ett badrum att sukta efter






När man springer på ett så här fint badrum så kan man ju inte låta bli att spara ner bilderna i mappen för badrumsinspiration. Det är absolut åt det hållet jag har tänkt själv. En ganska neutral bas där de olika materialen ska få tala. Där textilierna får sätta årstiderna. Vad lycklig hon måste vara nu den där Mary!

torsdag 6 september 2012

Girl with bird




Äntligen hemma igen. Proppmätt efter en massa gott att äta, huvudet fullt av nya idéer och trött som jag har festat en hel natt. Men det har jag inte. Det är lätt att det känns så nuförtiden efter lite vin och sen kväll. Nu äntligen hemma hos familjen och i morgon fortsätter jag att skola in Signe på förskolan.

Vad tycker ni förresten om min Vee Spears poster? Den känns helt perfekt här hemma och jag tycker att färgerna är vilsamma i sovrummet.

onsdag 5 september 2012

Go away




Älskar min stora kalender med skinnfodral.. Den har blivit en klassiker! 

Dags för 2 dagarsmöte och denna gång bär det av till Ystad. Det blir kul att träffa alla mina sköna kollegor som kommer från Skånes alla håll och kanter. Middag på kvällen och förhoppningsvis få se skokollektionen som dyker upp i Oktober och julens festklänningar! Vi ses på fredag igen!!

tisdag 4 september 2012

What a lovely kitchen!



foto: Anna Kern via Sköna hem

Det här köket! Vilket kök! Så fint med kontrasterna av svart och vitt. Råa plank och blankt kakel. Speciellt nu så här på hösten skulle man ju vilja stå där och skiva lite svamp till något långkok. En karaff  med rödvin hade passat bra där på bänken och så lite Piaff i högtalaren kanske?

Just nu ligger vi i planeringsstadie på vårt kök. Luckorna behöver bytas ut och köket behöver utökas. Mikrovågsug, torrvaror och köksmaskiner i hallen fungerar inte längre... 

måndag 3 september 2012

Leva Kungslador








Trodde ni att jag hade tjatat färdigt om Gotland? Nehe då. Det finns hur mycket som helst att tjata om. Strax utanför Visby ligger ett underbart ställe som heter Leva Kungslador ( Leva husfabrik ligger också där) och där kan du vara beredd att spendera en hel dag. Om du vill. Underbar ekologisk och rättvis shopping i form av både mat och prylar. Du  kan också fika eller äta dig mätt ute, inne eller i växthuset. Allt detta i tonerna till afrikansk musik som blir pricken över i. På gräsmattan finns en stor låda med klossar till de minsta, en träkoja och mysig liten skog till de något större barnen och vill man dumpa sin man så kan man göra det i en hängmatta ;)

Black and White







Jag har visst halkat in på svart och vitt. Och gärna bägge samtidigt som ni ser. Jag gillar idén med dip-dye som känns mer uppdaterat än den mer klassiska batiken. Och det smög sig in i våras och nu börjar det komma mer och mer. Man kanske skulle testa själv på gamla tråkiga plagg? Och så ser ni också mina sprillans nya Dr Martens. Jag hade ett par i högstadiet faktiskt och det är ju inte så länge sen ;)

lördag 1 september 2012

Leva husfabrik



Vid Leva kungslador ligger också Leva husfabrik där de visar upp sina husalternativ. Det var mycket.. ooooo... ååååå... aaaaa... Det första jag imponerades av var det stora trädäcket mellan husen där träden fortfarande stod kvar och hängmattan var upphängd. Jag ska se om jag kan hitta en bild på den.


Stolar som man får gunga på, hemmasnickrade bord och fina afroart kuddar! En så snygg kombo!



Det omtalade Leva husfabrikköket som fått fint pris av självast Elle interiör och jag är beredd att hålla med dem till fullo. Man ville bara sätta igång att skapa en god måltid när man var där... Så enkelt och fint.


 En härlig bokhylla som rymmer massor. Jag gillar verkligen idén med att bygga bokhyllan runt fönstret. Kanske till och med att man skulle kunna sitta där och titta ut. Problemet med mig själv och bokhyllor är det där med att fylla den. Jag har inte så mycket lull lull... jag är för duktig på att rensa och gillar att inte se saker sådär. Men om man bara har snyggsaker i den så... ja då funkar det ju uppenbarligen.